Mello

Ikväll drar mello cirkusen igång igen. I Göteborg går den första deltävlingen och sen om några veckor avslutas det i Globen, Stockholm där juryn och svenska folket utser en vinnare att skicka till ESC-finalen i Serbien.
Jag har inte hört kvällens låtar men i vanlig stil så gillar jag att tippa hur det kommer att gå. Följande tror jag:

* 1:a E-type och Poodles
* 2:a Amy Diamond
* 3:a Velvet
* 4:a Brandur
* 5:a Christer Sjögren
* 6:a Michael Michailoff
* 7:a Suzzie Tapper
* 8:a Face-84

 Får se hur det går.

Jag har sedan börjat av 80-talet följt melodifestivalen och sett alla melodifestivaler. Haft koll på vinnare och resultat osv. På senare år har intresset avtagit en del men så 2007 så blev mello oerhört intressant igen. Då dessa gossar gjorde entré i det mest svenska som man kan vara med i.

image37
 

Inte helt oväntat så lekte de sig igenom de svenska uttagningarna och i mars 2007 stod de som vinnare i den svenska melodifestivalen. De hade hjälpt till att göra melodifestivalen till en tävling för alla. Inte bara för de sk schlagerartisterna eller för artister som hade nedåtgående karriär som tog till ett sista försök genom att ställa upp i mello. The Ark visade att även de som har en karriär kan vara med och tävla utan att förlora sin integritet som artist. Hade det gått bättre för Sverige i ESC så är jag övertygad om att flera sk stora och kända artister i Sverige hade följt i arkens fotspår och ställt upp i mello detta år. Men nu blev nog många skrämda av hur svårt det är att lyckas i ESC och hur långt borta en svensk vinst är där.
Men samtidigt så måste melodifestivalen utvecklas. Vi måste ta fram en vinnare som är det bästa som Sverige kan erbjuda. Sen får man ta ESC med en klackspark, det kan gå kanon eller kalkon. Men då får det göra det, bara vi engagerar oss och röstar fram den bästa artisten/gruppen till den svenska segern.
 
- Vi är inte artister på dekis.... /Ola Salo februari 2007


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0