Inte smart
Grattis Victoria & Daniel. 19 juni 2010

Idag är det bröllopsdag i Sverige.
Kronprinsessan Victoria får sin Daniel Westling.Monarki och kungligheter har alltid varit ett intresse för mig. Jag minns när jag var liten och besökte min pappas farmor och farfar. I deras sovrum fanns en stor bokhylla som var fylld med böcker om kungafamiljen, de här blåa och gula böckerna som kommer varje år. Alltid när jag kom till dem så bläddrade och förundrades jag över den kungliga värden. Senare när min pappas farmor gick bort så fick jag alla dessa böcker, som nu står i min bokhylla. Och varje jul får jag årets böcker av mina föräldrar.

Jag har faktiskt träffat både Victoria och Daniel en gång. Det var i Halmstad på Per Gessles turnépremiär av Mazarin turnén, 2003. Som det PG fan jag är så var det givet att gå på denna konsert och under innan PG gick på scenen så kom jag i samspråk med en trevlig tjej som stod vid sidan av mig. Vi stod rätt långt bak, vid mixerbordet och vi pratade länge om Per, Gyllene Tider och Roxette. Vi pratade länge och lyssnade och var förundrade över hur väl Per lyckats med Mazarin-skivan och kvällens konsert. Sen precis när Per skulle köra extra nummer så gick tjejen och killen iväg. Jag minns att jag tyckte det var märkligt, då extra nummren oftast är det man vill se och höra mest av allt på en konsert.
Dagen efter så såg jag i en av kvällstidningarna en bild på Victoria och Daniel när de lämnade konserten och då insåg jag att de var dessa två jag samtalat med under kvällen.
Men där och då kände jag inte igen henne, trots allt mitt bläddrade i kungaböcker.

Jag minns inte vilken som var Victorias favoritlåt, men efter att ha sett kvällens tv-säda festkonsert så verkar The Look vara en av hennes favoriter. Här är en av mina personliga favoritlåtar med Per, en av Gyllene Tiders bästa låtar.


RSS 2.0