Långfredag

Är denna dag längre än alla andra av årets dagar? Nej, givetvis inte alla dagar består ju av 24 timmar.

Men jag tycker att det är synd att inga dagar får vara heliga längre. Även om en dag är röd i almenackan så innebär inte det längre att t ex affärer är stängda. Förr var det ju så att om man gick på stan en röd dag, så var allt stängt och nästan inga människor var ute. Nu förtiden är det inte så. Oavsett vilken dag det är på året så är affärer och köpcenter öppna. En oerhörd tråkig utveckling. Vore det inte skönt om det fanns en affär eller köpcenter som gick i täten och stängde vissa dagar. Tänk vad glada deras personal skulle bli att på en helgdag slippa jobba utan istället vara hemma med sin familj. Är det pengarna som affären kan tjäna som är drivande i att de har öppet i stort sett året runt? Eller är det konsumenternas krav? Att affären ska vara öppen så att man som kund kan handla när man vill?
När jag växte upp så stängde alla mataffärer där jag bodde kl 18 och de öppnade kl 10. Idag är det 7-22 som gäller. Det lustiga är att oavsett vilken tid man besöker affären så finns det konsumenter där. Märkligt tycker jag.
I det avseendet tycker jag att Gekås i Ullared är ett föredöme. De har alltid stängt på söndagar året runt. Med tanke på hur populär Gekås är så skulle de lätt kunna ha öppet på söndagar och tjäna stora pengar. Men ledningen för Gekås anser att deras personal behöver ha lediga söndagar och framför allt anser de att samhället Ullared behöver en lugn dag. Med tanke på antalet besökare i det lilla halländska samhället som kommer till följd av att de ska besöka Gekås är tusentals varje dag. Så samhället Ullared en söndag känns som en ödestad.

Visst finns det ekonomiska intressen för Gekås att inte hålla öppet en söndag som ligger till grund för beslutet, men det är ändå häftigt att det är stängt på söndagar.
Kommentarer
Postat av: Lena

HEJA HEJA!!! Det var bättre förr, i alla fall viss kommers

2008-03-23 @ 17:51:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0