Nya bud

Om man nu inte vill att någon ska ta del av nåt man har filmat, så varför lägga det på google videos eller youtube?

Börjar man bli gammal?

Det är den stora frågan idag.
Jag är ett stort Astrid Lindgrens fan. Har läst hennes böcker och tycker att de är underbara. Så varje gång mina syskonbarn fyller år så får de en Astrid Lindgren bok. Så att de också kan fyllas av Astrids fantastiska författarskap.
Så jag brukar samla på mig Astrid Lindgren böcker när jag kom över dem på bokreor osv.
Men nu vet jag inte vad jag har gjort. För nu kan jag bara hitta Mio min Mio och Bröderna Lejonhjärta. Och jag vet inte om jag tycker att de är lämpliga att ge till en person som är 6 år.
Men jag har letat som en galning efter de andra böckerna som jag vet att jag har köpt, men jag kan inte minnas vart jag har gömt dem.
Så hur ska jag göra? Antingen ta mig till staden och köpa en mer lämplig Lindgren bok, eller ge henne Mio min mio eller ta en ur min egna bokhylla?
Vilket dilemma.

Vilken är din favorit Astrid Lindgren bok?
image127Emil böckrna är mina favoriter.
Hej hopp

Man kan ju tro att jag har glömt av denna sida, det har jag ju inte, men det har varit så mycket och hur jag än gör så verkar inte dygnet få fler än 24 timmar. Konstigt?! Kan inte någon uppfinna den 25 timmen?

Igår var jag en sväng till landsarkivet i Göteborg och försökte hitta några av de 50 000 personer som jag försöker hitta i kyrkoböckerna. Motivationen var inte på topp, vet om det berodde på det fina vädret, kändes en anning fel att sitta inne när solen skinner ute. Det tar nog ett tag innan jag åker dit igen.

I eftermiddag ska jag på "barnkalas", min systerdotter fyller 6 år och det ska släkten fira. Egentligen fyllde hon år igår, men idag  kommer släkten med paket. Men jag funderar på om jag inte ska säga till henne att man bara får öppna sina paket på sin födelsedag. Det vore lite lagom elak. Ha ha ha.

För övrigt kan jag inte få nog av musiken från i lördags. I just wanna Sing (A Song Called) går på repeat och Calleth och den "tyska visan". Ha ha nu måste jag få ner dem på skiva också så jag kan lyssna på väg till kalaset.

Och det är högtid att leta upp sakerna som hon ska få och slå in dem. I år blir det nog inte lika många paket som antal år hon fyller. Det fick hon förra året 5 paket, 5 år och hon vart så glad.

Och sen påminnde en vänlig själv om att deklarationen ska lämnas in, hög tid!

Dagens Låt

Efter konserten i Växjö i helgen, så har denna låt borrat sig fast i huvudet. Det är så vackert. Vilken fantastisk röst Ola har, man får rysningar.

I Just Wanna Sing ( A Song Called) av Ola Salo
 


Växjö

Var igår på konsert i Växjö konserthus, Absolutely No Decorum - Från Vivaldi till The Ark. En helt underbar konsert med en massa klassisk musik en del i helt annorlunda arrangemang.
Jag tog några bilder, men vid det här laget så är det ju välkänt att jag definitivt inte är någon fotograf. Bilderna är väldigt mörka och konstiga. Men jag lever efter devisen, bättre en dålig bild - än ingen alls.


Ola Salo

image125
Martin Axén fick skriva massor av autografer

image126
Lasse och hans mamma


Bloggtips

Ta en titt på denna blogg.

Det finns stora problem och det finns små problem.

Björn Gustafsson

Björn är fortfarande kung


Nåt för dig?

Aftonbladet visar idag bilder, på det senaste modet i jeansväg. Jenas med inbyggda trosor. Dessa jeans gör succé i Brasilien och snart kommer de till Europa.

image123 

Vad tycker du?


Hälge

image122
Hälge av Lars Mortimer

Dagens Låt

Fever Fever ~ Melody ClubGrattis Stoffe på födelsedagen!

14 320...

...så många steg blev det idag på stegräknaren. Rekord för mig.

image121


HV Festen i Jönköping

Här är mina egna bilder från festen igår i Jönköping.
HV hyllades såsom hjältar bör hyllas.David Petrasek blir intervjuvad.HV:s lagkapten och kungen av Jönköping, Johan Davidsson. 3 SM-guld har han nu. Respekt.Ett gäng HV-spelare. Bland annat Stefan Liv med sonen Herman.


Glädje

Igår var det party i Rådhusparken i Jönköping. Oerhört mycket folk hade samlats för att fira Hv 71 som tagit SM-guld i ishockey.
image116¨Vilken häftig syn.
Foto: jnytt

Sen 1994 har jag och mina vänner följt Hv i med och motgångar. Men detta var första gången som vi var på plats och hyllade dem och det var en fantastisk upplevelse.

Nu var ju tanken att jag skulle lägga in mina egna bilder från partyt igår, men tydligen vill inte datorn samarbeta.
Så de bilderna kommer senare.

!

"Jag har accepterat rädsla som en del av livet -
särskilt rädslan för förändring...
Jag har gått vidare trots bultande
hjärta som säger:
vänd tillbaka."


/ Erica Jong

Jippi

Nu är guldet i hamn, HV vann och nu blir det party i Jönköping.

GRATTIS     image115 


Paket

Ska på kalas imorgon. Pappa fyller år och jag har köpt honom en vattenkanna

image114

Nu til problemet, hur slår man in den?


Varför lyssnar och läser inte människor?

Det är för mig en gåta. Något som man sa för flera veckor sedan eller som man skrev, det upptäcker folk idag och disskuterar. Hallå? Varför?


Ny dag, nya möjligheter

Vaknade på värsta tänkbara sätt, men ändå idag är en ny dag. Så idag har det gåtts och gåtts och nu är jag uppe i över 7000 steg. Känns skönt. Det blir väldigt mycktet fokus på steg och tid i dessa dagar. På ett sätt är det kul, på ett annat sätt känns det jobbigt. Men det är bara att bita ihop och traska på.


Det började så bra

Hur kommer det sig att man i början av ett "projekt" verkligen brinner och vill ro projektet i land. Men efter några dagar så försvinner energin? Eller så kanske det bara är jag, vad vet jag?!
Jag pratar givetvis om gå projektet. Just nu står stegräknaren på lite över 6000 steg. Idag kommer inte målet på 7000 steg om dagen att uppnås. Men den enda som kan påverka detta är ju jag. Imorgon är en ny dag, då ska jag ut och gå. Dessutom blir det en sushi lunch. Sen blir det till att se sm-finalen i ishockey på tv:n. Hoppas verkligen att HV vinner. Då kanske man ska åka till Jönköping på lördag och fira guldet!

!

Lyssna på detta:
Randy Pausch är 48 år, lyckligt gift och pappa till tre små barn. Men han har också fått diagnosen pancreas cancer som är en av de allra svåraste cancerformerna. Den går inte att bota. När Randy uppträdde hos Oprah så hade läkarna sagt att han bara hade några månader kvar att leva. Nu har han levt längre än vad läkarna då trodde, men det finns inget botmedel och en dag så tar det slut. Men vilken enrgi och kraft den mannen har, titta på filmen, lär dig nåt och inse att livet är kort. Alla kommer vi att dö, några av oss dör dock i förtid.

" Ja jag ska dö, jag har tre underbara barn och en vacker fru.
  Och nu ska jag dö.
  Det suger men så är det..."

/ Randy Pausch

Här är Randys hemsida, där man bland annat kan läsa dagliga uppdateringar:
http://download.srv.cs.cmu.edu/~pausch/

Tips

image113


                                                                                                                                          steg: 7379

Hälge

image112
Hälge av Lars Mortimer

!

"Nuet är den punkt där tiden vidrör evigheten."

 /  C.S. LewisDagens Låt

Suspicious Minds ~ ElvisSteg

Dagens rapport: 9558 steg

image111


Videoansökan

När det gäller att söka jobb så är den senaste trenden att göra videoansökan. Att man skickar en video, då kan arbetsgivaren både se och höra en. Du kan läsa mer här.
De tipsar om saker som man kan tänka på när man spelar in sin video.
* Var personlig med professionell.
* Gör något som syns - hoppa in i bild eller dyk upp nerifrån. Allt som sticker ut är positivt.
* När du pratar, se in i kameran och stå still.
* Prata inte för snabbt och inte för länge.


Tips

image110

Steg

Idag landade jag på 9468 steg. Ett litet kliv mot målet, men så är det också första dagen. Men jag vägrar bära den där stegräknaren hemma, så jag missar väl en del steg, men gå omkring med den hemma känns fel.


image109

Jippi

Kanon HV, ett steg närmare guldet!

image108


Dags att gå till Hamburg

Min arbetsgivare har utlyst en tävling om att man ska gå till Hamburg. Så mina kollegor och jag är ett lag och målet är att vi ska gå minst 7000 steg varje dag i fyra veckor. Om man har gått alla de stegen så motsvarar det sträckan till Hamburg. Så nu är vi utrustade med varsin stegräknare och ett glatt humör.

image107

Dagens Låt

Tears in Heaven ~ Eric Clapton


!

Tänk om det är sant att:
Varje tanke jag har om en annan människa skapar antingen glädje, harmoni och balans inom mig
- det vill säga lycka -
eller någon form av störning, irritation och avstånd
- det vill säga olycka.


 

/ Kay Pollak

Varför?

image106

För Engla och Pernilla.Heja Mora och Boden

Har just sett ett avsnitt av Körslaget. Och mina favoriter är helt klart Mora och Boden, vilka nummer. Brolle och Cans är ju helt otroliga och deras körmedlemmar bjuder ju verkligen på show.

Dags att agera!

Lyssna noga på Charlie:!

Kommer du att se tillbaka på ditt liv och säga:
"Jag önskar att jag hade"
eller
"Jag är glad att jag gjorde"?


/ Zig Ziglar

!

Jorden kan du inte göra om.
Stilla din häftiga själ!
Endast en sak kan du göra:
en annan människa väl.
Men detta är redan så mycket
att själva stjärnorna ler.
En hungrande människa mindre
betyder en broder mer.

Stig Dagerman

!

"Man skriver inte för att
man vill säga något,
utan för att man har
något att säga."


/ F Scott Fitzgerald
image105

Lyxfällan

Ikväll är de tillbaka, Charlie och Mattias i tv-programmet Lyxfällan.
Jag finner detta program väldigt underhållande och har följt de tidigare säsongerna. Visst chockas man över hur vissa hanterar sin ekonomin och hur vissa gör allt för att eftersträva lycka genom att köpa det senaste och modernaste. Men de som jag blir mest fundersam över är de som slutar öppna sin post. De har högar med oöppnad post med räkningar, inkasso osv. Men de gör inget åt det utan lägger bara posten någonstans. Precis so om de lever efter mottot det jag inte vet har jag inte ont av. Nu tycker jag att Charlie och Mattias gör ett bra jobb, de går verkligen in och hjälper familjerna och får dem på rätt väg. Och det är verkligen imponerande att folk vill ställa upp, de betalar ett högt pris för sin medverkan i tv:n, men samtidigt är det kanske enda vägen ut ur problemet för vissa. Ikväll klockan 20.00 på Tv3 är det dags.

image103    Våra Bästa År

Är det någon mer som tittar på Våra Bästa År, när tillfälle ges?
Troligen är det en av de sämsta tv-serierna som någonsin har gått på tv:n. Men på något oförklarligt sätt så blir man fast. Oerhört svårt att inte se det om man är ledig och hemma.

image102


Det händer ju inte särskilt mycket i serien, så man behöver inte se det så ofta. Missar man en veckas program så har de typ kommit en dag fram i handlingen i Salem. De avsnitt som nu visas i Sverige gick för ungefär 4 år sedan i USA.

Om man missar nåt avsnitt så kan man alltid surfa in på denna underbara blogg!

Dagens Låt

Heaven ~ Bryan AdamsSkatteverket

Deklarationen damp ner i brevlådan idag, fick som väntat pengar tillbaka. Sämre gick det för min kollega som helt oväntat fick restskatt på 17000 :-. Vilken chock för henne. Tänk att öppna brevet och få ett sådant oväntat och jobbigt besked. Jag är oändligt glad att det inte var jag.

image101

Hm...

... detta går inte bra. Dags att vakna!      image100

Dags att byta tandborste!

Pesodent kör just nu en stor reklamkampanj:


          "Är det du som har samma tandborste i över ett halvår?
         Statistik visar att vi i Sverige byter tandborste 1,7 ggr
            per person och år, dvs var 7:e månad! Detta medflör
         att vi en stor del av året borstar våra tänder med gamla,
              slitna tandborstar som är fulla av bakterier."
    Usch, imorgon blir det en sväng förbi affären
för inhandling av nya tandborstar.


                      När bytte du tandborste senast?

!

"Du kan komma över
alla negativa känslor,
när du inser att den enda makt
de har över dig, är att du tror på dem.
När du inser denna sanning om dig själv
blir du verkligen befriad."

/ Eileen Caddy

Björn GustafssonHa ha

Filip och Fredrik.....Sport

image99Elfsborg vann med 3-0 över AIK, hemma på Borås Arena.Sämre gick det för HV 71 som förlorade med
 6-4 i den första finalmatchen mot Linköping.          image100

Hälge

image98
Hälge av Lars MortimerMobiltelefon

Mobiltelefoner har numera var och varannan människa. Överallt ser man dessa telefoner och folk som oavbrutet talar i dem. Privata samtal förs på tunnelbanan, bussen osv. Folk tycks nästan ha glömt bort hur det var innan dessa telefoner kom och nu tycks människor vara så beroende av dem. Människor hamnar i kronofogdens papper för att de inte har råd att betala mobiltelefonräkningen, för vara utan telefonen det går ju inte? Eller?
Jo, jag har också en mobil, men jag använder den mest till sms och mms och den är guldvärld när man är ute och kör bil. Som en trygghet om nåt skulle hända.

En artikel som denna får en att stanna upp och undra vad utsätts vi för egentligen? Och är det värt priset? 
  

Körkort

Idag är det exakt tio år sedan jag fick mitt körkort. Jag var inte ett dugg intresserad av att ta körkortet egentligen, hade inte alls någon motivation. Mina föräldrar tjatade och tjatade och motvilligt gick jag till den ena lektionen efter den andra. Idag är jag oändligt glad över deras tjat för idag har jag insett den frihet som ett körkort innebär.


Men tänk vad tiden har gått fort, 1998-2008, tio år.


image97


Andra kanske viktigare saker som hände 1998:


* Västra Götalands län bildades genom en sammanslagning av Skaraborgs,
Älvsborgs och Göteborgs och Bohus län.

* Uddevalla firade 500 år som stad.

* Tre kronor blev världsmästare i ishockey.

* Kommunala förtroendemän i Motala dömdes till fängelse för att i åratal ha missbrukat offentliga medel.

* Paula Jones anklagar USA:s president Bill Clinton för sexuella trakasserier. Senare ställs Bill inför riksrätt.

* Dragan Joksovic skjuts till döds på Solvalla.

* Anja Pärsson tar sin första världscupseger i slalom i Mammoth Mountain, USA.

* EU-domstolen fastslår att Sverige inte kan förbjuda uppfödning av rasen belgisk blue.

* Svår tågolycka i Tyskland, över 100 döda.

* Långfredagsavtalet gällande Nordirland sluts.

* 63 ungdomar omkommer och 170 skadas vid en brand i en festlokal vid Backaplan i Göteborg.

* EU beslutar införa euron som gemensam valuta.

* Amerikanska och brittiska trupper bombar irakiska mål efter att Irak har hindrat FN:s vapeninspektion.

* En valross syns på stranden i Åsa, Hallands län.


Minns ni 1998?

Kuddkaos

Var på Ikea och handlade idag, när mina saker var handlade så gick jag mot avdelningen där kuddarna säljs. Syrran hade skickat order om att köpa kuddar till hennes familj. 4 kuddar skulle handlas och Syrén skulle de heta.
Utmed ena väggen så fanns det en kudde som hette Syrén, vilken tur. 4 st åkte ner i vagnen. Men så fick jag plötsligt se att det på andra sidan också fanns en kudde som hette Syrén. Samma namn men tio kronor dyrare. Sen fick jag se ytterligare en kudde med rätt namn men tio kronor billigare. Jag fattade ingenting. Ringde syrran för att få reda på vilken av de tre kuddarna hon skulle ha, men hon trodde att det bara fanns en.
Så jag letade upp en Ikea anställd för att få klarighet i kuddkaoset. Det  visade sig att kuddarna hade olika funktioner utifrån hur man sover. En kudde för de som uteslutande sover på mage, en för de som sover på rygg och en för de som sover på sidan.

Herregud, jag har alltid bara tagit en kudde utan att fundera på hur jag sover eller vilka egenskaper kudden har.


Vad har du för kudde?
image96


!

"Det finns så mycket i världen för oss alla,
om vi bara har ögon till att se det,
hjärta till att älska det,
och händer för att ta det till oss."


/ Lucy Maud Montgomery
image95

Dagens Låt

Italy vs Helsinki ~ Laakso & Peter Jöback 

 

Äntligen...

...är det helg. Efter en tuff arbetsvecka så fick fredagskvällen bli lugn. Tittade på Uggla ikväll. Hel tokigt program när han gav sig ut runt om i landet på jakt efter musiker att ha med på sin sommarturné.

image94

!

"All utbildning är motsägelsefull.
Ju mer kunskap du inhämtar
desto mer inser du hur
lite du vet."

/ okänd


image93
Dagens Låt

Tro ~ Marie Fredriksson     Bloggtips

Ta och surfa in här!

Där skriver en tjej om sitt jobb i en vanlig konsum butik. Om sina möten med kunder osv.
Bl a kan man läsa denna gulliga historia:

"En liten flicka kommer fram till mig och frågar var vi har köttfärsen.
Jag pekar och hon går dit.

En stund senar kommer hon fram igen och säger:
- Det fanns ingen köttfärs kvar, bara nöt- och blandfärs."


Hälge

Hälge av Lars Mortimer

image92

NKOTB

Jag skrev för ett tag sedan om ryktena att New Kids On The Block skulle återförenas (här).  Och nu har det kommit en nytagen bild på gruppen, så det mesta talar för att det blir någon form av återföreningsturné.

image90
Foto: AP  Expressen
Joe, Jonathan, Donnie, Jordan, Danny


Vad tror ni fiasko eller succé?


!

image89

Vila i frid

Mona Seilitz är död.

Flygkrasch

Professor Ed Galea har studerat över 105 flygkrascher och 2 000 överlevnadsrapporter vid Londons universitet i Greenwich. Han och andra kollegor har tagit fram en lista som man bör tänka på när man flyger och som kan få dig att bli en överlevare vid en flygkrasch.Sju regler som kan rädda ditt liv i luften

1. Sitt inom sju rader från en nödutgång. Människor som sitter nära utgången har större chans att överleva.
2. Räkna raderna som du passerar fram till din stol för att planera din nödutgång.
3. Träna på att spänna upp bältet. Till och med piloter kan få hjärnsläpp och behandla bältet som ett bilbälte i en chocksituation.
4. Lär dig säkerhetsföreskrifterna utantill. Det kan rädda ditt liv.
5. Ta inte sömnmedel och drick inte för mycket. Du har bara 90 sekunder på att ta dig ur planet när olyckan är framme.
6. Försök inte att hitta dina vänner eller familj. Lämna planet med dem som sitter närmast dig.
7. Om du landar i vattnet, blås inte upp din flytväst innan du har lämnat planet. Den kan försvåra för dig när du måste lämna planet.

/ http://www.expressen.se/resor/1.1106900/overlev-en-flygkrasch

image88

Dagens Låt

Have A Nice Day- Bon Jovi


Nu är den här

Aporna gör entré...

http://www.1000apor.se/

image87

!

"Den som går vilse
kan av misstag finna nya vägar."

/ Artur Lundkvist


image86

1 april

Har du blivit utsatt för något 1:a april skämt?

Aftonbladet skriver om olika skämt som stått i olika lokala tidningar idag.

Göteborgs-Postens skämt var ju roligt. DN försökte, men vem gick på den? Ålandstidningen vill skapa ett bildarkiv.
I Köping har de hittat bergsmynt. SL förbjuder Foppatofflor. Dyrare att sms:a.
 


RSS 2.0