Ha haBarn är väl för härliga?

Varför

Hur kommer det sig att människor på t ex restaurang,
saltar sin mat direkt när den kommer. Innan de ens
hunnit smaka på den så åker saltkaret fram.
Hur kommer det sig?


 


För övrigt så har jag drabbats av antingen influensan eller någon form av allergichock.
Något är det som gör att jag inte mår helt hundra.

45 000:-

Idag stod jag med en inplastad papperslapp som kunde ha gett mig ca 45 000:- om jag hade sålt den.
Istället lämnade jag in den och fick ett tack tillbaka.Vad det var för en papperslapp?
Det var ett parkeringstillstånd, sådana som handikappade
har så att de får parkera på rutor med handikappsymbol.


Västtrafik

Västtrafik har i alla år vid denna tiden på året skickat ut en sommartidtabell till alla hushåll. Men inte i år. Istället har alla hushåll fått en folder i sin brevlåda med följande text:

"Vi har gjort det i 10 år. Skickat ut tidtabellsböcker till 700 000 hushåll. Miljontals sidor papper. Vi vågar inte ens tänka på hur många ton papper det blir.  Så här i efterhand kan man tänka - fy, vilket slöseri och vad omodernt. Men vi har inte alltid haft ett val. Det har vi idag, nu kan vi erbjuda flera miljövänliga och moderna sätt att skaffa din tidtabell på. "

Sen hänvisar de till sin hemsida, där alla tabeller finns i pdf.
Eller så kan man hämta en på bussen eller skicka in kupongen som följer med foldern.

Tack Västtrafik!

Kanon, tänk vilket slöseri att skicka dem till alla, hälften hamnar säkert i sopporna på en gång.

Nu hoppas jag att någon som är ansvarig för telefonkatalogerna, ser vad västtrafik gör. Så kanske de slutar att skicka ut telefonkataloger per automatik. Tänk mängden papper i en telefonkatalog :-O


Dagens Låt

Visst finns mirakel ~ Suzzie Tapper
Ha ha

Det finns en fortsättning på reklamfilmen som jag länkade i förra inlägget:------

Som alla kan se har jag nu kommit underfull med hur man får in youtube-klipp på den nya bloggplattformen. Det är ju pinsamt hur lång tid det skulle ta att komma på det.

Ha ha

Den roligaste reklam på tv just nu, är denna!

http://www.youtube.com/watch?v=RyzAXlEF42M 


Ryssland

Inser att jag emellanåt är rätt bra på att gissa. Att Ryssland skulle vinna det började jag inse första gången jag såg dem i tisdags. Jag såg typ sista minuten av framträdandet och snabbreprisen, men det var vad jag behövde för att inse att detta nummer skulle kunna vinna. De hade inte i mina öron, bästa låten. Men framträdande var kanon.

Annars var ju kungen av ESC, Björn Gustavsson! Vilken show han bjöd på. För er som inte såg ta en titt här:
http://www.youtube.com/watch?v=5HJjhZ0SF30


belgrad

ESC

Jag tror att något av följande länder vinner ESC imorgon,
Sverige, Ukraina, Ryssland eller Frankrike.

belgrad


Destiny

En tung dag idag.
8 år av vänskap blev det och nu tog det slut.
Jag kommer aldrig att glömma, du har alltid en plats i mitt hjärta.
 

!

"Att sända ljus till människohjärtats
innersta gömmen -
det är musikerns uppgift. "

/ Robert Schumann8 av 10

Jag lyckades ju pricka in 8 av de 10 låtarna/länderna
som gick vidare till finalen i ESC.

10


Dessa 10 tror jag går till final i ESC

Island
Sverige
Schweiz
Danmark
Ukraina
Lettland
Ungern
Turkiet
Albanien
Potugal


ESC

NU har deltävling nummer 2 börjat i årets ESC.
Hoppas att Charlotte får till det och att hon hamnar i final. Har inte så bra koll på kvällens startfält. Tydligen ska Ukraina ha ett bra nummer. Piraterna från Lettland tror jag också går till final. Danmarks bidrag tyckte jag inte var en höjdare när jag hörde det första gången. Men visst vore det kul om alla nordiska bidrag kommer till finalen?

Ha ha

Ni som såg Rysslands nummer igår kanske kände igen denna person?

http://www.youtube.com/watch?v=qYaiJLg2e7Y


ESC

Igår var det första semifinalen i ESC.
Jag såg sista 40 minuterna så jag har inte så mycket att skriva.
Det kändes utifrån vad jag såg som att melodin i åt var 3 killar på scen, kankse lika bra att skicka E.M.D nästa år.
Greklands bidrag kändes som en kopia på bidraget som senast vann ESC för Grekland.
Även FInland känns som att de numera stöper alla sina bidrag ut Lordi-formen. Men jag tycker att det är häftigt att de sjunger på finska i år. Trodde faktiskt inte att de skulle gå vidare, men det var kul att de hamnade i final.
Ryssland tog hjälp av skridskoåkare för att komma till final. Smart tänkt. Och Norge hamnade i final. Oj, tyckte inte att den låten var bra, men kankse var den en av de bästa igår?
Det känns skönt att inte Irland kom vidare. På torsdag är nästa semifinal...


?

Du säger att det inte är nåt.
Att åldern inte är rätt. 
Att det inte är någon fara.
Inget att oroa sig för.
Men, varför blir jag då inte lugn?
Det känns inte ett dugg bättre.
Ska jag bara vänta?
Se om det går utför eller uppför?
Vågar jag lita på dina ord?


Pinocchio

Det kan ju vara svårt att se hur han egentligen ser ut på mina
bilder i förra inlägget. Så jag lånar en bild från Borås Tidning.


Foto: Lars-Åke Green

Mäktigt


Moto Boy

Som avslutning på kulturnatten och invigningen av Pinocchio i Borås, skulle Moto Boy spela. I jämte Piocchio hade de byggt en scen. Vid 23 gick vi dit för att upptäcka att det var nästan folktomt. Några Moto Boy-fans fanns på plats och några var där och tog kort på Pinocchio. Såg framför mig att det skulle se lika folktomt ut en timma senare när Moto Boy skulle spela. Just då kom han gående. Tänk att själv se detta - bristen på publik.
Vi begav oss iväg till Sandwalls plats.
Vid tio i tolv begav vi oss åter mot Piocchio. Då hör vi världens ljud, lät nästan som skottlossning. Men det var i stället Borås Stad som sköt iväg världens fyverkerier. En fantastisk fyverkerishow spelades upp på natt himlen. Boråsarna kom springande från alla hålll för att se på showen.
Strax därefter så välkommandes Moto Boy upp på scenen med orden:
"-Sveriges nya Jussi Björling".
Tack vare fyverkerierna fanns det nu en hel del publik på plats. Det var en utomhusspelning och det var en anning kallt. Men Moto stod där i sin svarta jacka och spelade trots kylan. Det var en spännane och mysig spelning. Han återkom flera gånger i sitt mellansnack om killen som stod i jämte scenen - Pinocchio - om hur häftig han tyckte att den var,
Han visade även på dåliga geografikunskaper då han hade trott att Borås låg i Dalarna.
Tyvärr blev korten jätte mörka. Tror att det är dags att inhandla en annan kamera.
Walk To Borås - Pinocchio


Äntligen har Pinocchio kommit till Borås. I fredags klockan 16 var det dags för invigning av Borås nya staty. Jim Dine har gjort en staty av Pinocchio. 9 meter hög är han och väger 7,5 ton och han är gjord i brons. Här är mina egna bilder från invigningen:~Vad gömmer sig under tro? ~~ Alla stod beredda att dokumentera det hela. ~~Pinocchio~

Hej hopp

Så var torsdagen snart över. Det känns som att det är väldigt mycket just nu och det går i ett fasligt tempo och det känns inte helt okej. Det är nåt som känns fel, men jag kan inte sätta ordet på vad.

Mor ringde och väckte mig, gratulerade på min namnsdag. Hon hade försökt att skicka ett sms, men det gick inte. Tänk dessa 40-talister som vill så mycket men inte alltid förstår dagens teknik.

En stund senare ringde far, han hade förhandlat fram en bil som han tyckte att jag skulle köpa. Lagom intresserad lyssnade jag till hans iver. Snabbt skulle det gå tyckte han och det slutade med att vi skulle mötas hos bilförsäljaren om 30 minuter. Det blev lite väl snabba ryck. Men väl på plats en halvtimme senare så stegade vi fram mot den tilltänkta bilen. Den var jätte fin och far berättade om alla finesser osv. Men jag blev inte helt övertygad. Jag får fundera ett tag.

Sen vidare till stan, tänkte att jag skulle få lite ordning på kameran. Den lever sitt egna liv emellanåt och med tanke på morgondagen så vore det ju kul om den kunde vara pålittlig, Men i affären tyckte de inte alls att det verkade vara några problem och de var inte intresserade av att undersöka det vidare. Ja, ja.

Sen var det bara att bege sig jobbet. Och nu är jag här.

Imorgon är det fredag och då bär det av till Borås. Det är invigning av Borås nya staty imorgon. Jim DIne har gjort en enorm Pinocchio staty som ska stå i stan. 8 meter hög är statyn och så vacker, tycker jag.Nu kanske någon undrar vad har Pinocchio med Borås att göra? Vad har de gemensamt?
Svaret är enkelt, de har definitivt inget med varandra att göra.

Men måste allt som pryder det offentliga rummet i städer ha med själva staden att göra?
Nej , det tycker jag inte.

Imorgon kommer jag vara på plats när statyn täcks av och jag kommer med glädje att titta upp på denna höga staty. Vill det sig väl kommer jag att ta ett bra kort.

Senare på kvällen kommer Moto Boy att underhålla vid en scen jämte Pinocchio. Jag har inte hört honom sen i augusti då han var förband till The Ark i Huskvarna. Så det ska bli spännande att åter höra honom.

Allt kan tydligen köpas

Det sägs ju att man kan hitta allt på internet och tydligen kan det mesta också köpas genom internet.
Eller vad sägs om detta.  Varför lägga ner egen kraft, tid och energi när någon annan kan skriva åt en?

blogg.se

Jag har låtit blogg.se flytta denna blogg till den nya plattformen. Tänkte att det kunde bli kul med allt det nya. Men nu vet jag inte längre. Det är saker som inte funkar som funkade förut. Men det kanske blir bättre?

Steg

Om cirka 45 minuter avslutas stegtävlingen som jag är med i. Då har vi gått med stegräknare i fyra veckor. Målet var att komma till Hamburg. För att komma dit var man tvungen att gå 7000 steg om dagen i fyra veckor. 49 000 steg per vecka. Det målet lyckades jag med och även mitt lag.
När vi först fick stegräknarna så var alla så ivriga på att se hur många steg man verkligen gick på en dag. Ganska snart insåg man att man gick på tok för lite. Men de första två veckorna var humöret på topp och det var kul att läsa av hur många steg det blivit. Tredje veckan började intresset sjunka och man började sikta in sig på att klara 49 000 steg per vecka istället för att tänka 7000 steg om dagen. Fjärde veckan var värst. Jag till och med glömde mätaren en dag. Man började se slutet i tunneln. Och på ett sätt känns det skönt att inte behöva den mer. Men samtidigt kvarstår ju problemet, man går för lite.

None

10 maj

Undra hur många som i detta nu sitter och tittar på begravningen av Engla?
Jag gör det definitivt inte. Anser fortfarande att det är olämpligt.
Solen lyser så det blir en picknick i ute i naturen.
Lugn och ro är precis vad jag behöver just nu.
Det kanske får fart på kreativiteten?! eller inte?!Citat

"En människa är bara en människa"

/ Fredrik Reinfeldt


Inte bra

Det gick jättebra att flytta bloggen. Kanske berodde på att jag slapp göra nåt, utan blogg.se gjorde jobbet.
Så långt allt bra.
Men nu när man loggar in så ser saker annorlunda ut och jag min dumma nöt fick för mig att kolla om de hade lagt in några nya design. Det skulle jag aldrig ha gjort, för nu ser ju bloggen helt knäpp ut. Jag godkände aldrig att den skulle se ut så, hur får jag tillbaka det gamla utseendet?


Flytt

Nu ska jag försöka att flytta denna blogg till den nya plattformen.
Vi hörs snart.

image130

Rusta

Rusta är nog det konstigaste företag som jag har stött på.

För att dra en lång historia kort så var det så här:
Jag tittade i ett nummer av Hemmets Journal och på ett uppslag i tidningen så tipsade de om olika städprodukter. Där fanns bland annat en tvättkorg som hade hjul och handtag som en dramaten ungefär. Jag insåg att en sådan skulle passa perfekt till en person som jag känner, som har problem att bära sin tvättkorg till och från tvättstugan. På sidan fanns ett 020-nummer till Rusta så jag ringde. Fick prata med nån kille och jag undrade bara om tvättkorgen fanns i någon butik nära mig. Han slog på datan men kunde överhuvudtaget inte ens finna någon sådan tvättkorg som jag snackade om. Märkligt tyckte jag så jag surfade in på deras hemsida, sökte på tvättkorg och fick se en bild på den. Ringde upp igen och fick prata med samma kille. Meddelade honom att jag klart och tydligt kunde se en bild på tvättkorgen på skärmen. Då kunde han få fram ett artikel nummer på den. Men nej den fanns inte alls i någon affär nära mig. Den fanns inte alls att få tag i var svaret jag fick. Han meddelade då också att Allers förlag som ligger bakom tidningar som Hemmets Journal har tillgång till en fotostudio där olika företag ställer produkter som de vill ska hamna i tidningarna. Men som han på Rusta sa att produkten kan hamna i affären i maj, augusti eller kanske inte förrän i november. En vecka senare ringde jag återigen till Rusta. Nu kunde de med hjälp av artikel nummret finna att den tvättkorg jag var intresserad av minsann stod på centrallagret någonstans i Sverige. Äntligen lite hopp tänkte jag, så jag sa att de kunde ju skicka en till butiken nära mig då. Men si det gick inte. Tvättkorgarna skulle stanna kvar på centrallagret tills dess att huvudledningen på Rusta har bestämt när de ska skickas till butikerna, vilket kan betyda nästa vecka eller om tre månader.
Då åkte jag istället till en Rusta butik nära mig talade med chefen för affären. Lämnade artikelnumret och sa att jag ville ha en sådan produkt. Men si det gick inte heller för han kunde inte alls beställa produkter från centrallagret utan produkterna skickas till butiken när ledningen har bestämt det.
Så nu står jag fortfarande här tre veckor senare utan någon tvättkorg.
Jag har aldrig förut varit med om en butik som inte vill sälja sina produkter, när det finns folk som vill köpa.

Snart

130 dagar kvar

image129

Dagens Låt

Hearts On Fire ~ HammerfallHoppas att Team Cans vinner på lördag.

Hälge

Hälge av Lars Mortimer

image128


Oj

I helgen träffade jag en vän som nyligen hade besökt en av Sveriges största butiker.
Hon berättade vad en stackars mamma hade råkat ut för där i butiken.
Mamman hade ett litet barn med sig i vagn. När hon gick där bland kläderna och tittade och plockade ner intressanta kläder och la i vagnen. Hon upptäcker att hon fått två likdana plagg och vänder sig om för att hänga tillbaka det ena plagget. När hon sen vänder tillbaka för att gå vidare, upptäcker hon att vagnen med barnet i är borta. Paniken sprider sig och personalen kontaktas. Personalen är blixtsnabb och ropar ut en speciell nödkod på radion, vilket gör att alla dörrar in och ut från varuhuset låses och att vakterna mobiliserar sig. Vakter och personal letar igenom hela varuhuset i jakten på barnet. Och efter ett tag hittar de vagnen med barnet på en av toaletterna. Kidnapparna har då hunnit byta kläder på barnet och dessutom börjat klippa barnet. Allt för att byta utseende på barnet. De kunde inte hitta kidnapparna, men den stackars mamman fick tillbaka sitt barn igen.
Detta är helt sant. Det är bara ett under att ingen tidning skrivit om det ännu.

!

"Var dig själv.
Alla andra är redan upptagna."


 

/ Oscar Wilde


 


Steg

Jag har ju varit dålig på att rapportera hur det går i stegtävlingen på jobbet. Istället för att koncentrera mig på att gå 7000 steg om dagen, så har jag istället valt att fokussera på 49000 steg i veckan.  Hitills har jag gått minst 49000 steg per vecka. På måndag går vi in på den tredje veckan av fyra och vårat lag har nu passerat Köpenhamn, så vägen till Hamburg är inte så lång. 

Innan vi började fick vi ut ett papper som skulle inspirera oss. Några enkla tips som skulle få oss att promenera mera. Vissa av tipsen är så komiska så jag väljer att dela med mig av dem:

* Gå till och från jobbet
* hoppa av bussen några hållplatser tidigare och gå sista biten
* lunchpromenad
* maila mindra, gå till personen istället
* ta trapporna istället för hissen
* gå till en toalett längre bort
* gå ut med hunden, även om du inte har någon
* gå runt kvarteret medan du väntar på någon
* umgås genom att promenera tillsammans
* missar du bussen? gå till nästa hållplats medan du väntar på nästa buss

Vissa av tipsen är ju kanon, medan vissa verkligen blir komiska i vissa situationer. 
 


Varför?

Nu har SVT och Englas anhöriga bestämt att begravningen av Engla nästa lördag, ska direktsändas i tv.
Varför?

Är detta framtiden? Varför tar inte SVT något ansvar? De gömmer sig bakom att det var de anhörigas önskan, då de anhöriga tycker att det är en rikssak.

RSS 2.0