Dags att starta...

Nu tar alla en titt på denna sida:

http://www.malmo2008.se/docs/Slaktforskning_antavla4gen.pdf

Sen gör ni en utskrift av den sidan och börjar att fylla i antavlan. Lättast är att börja med att fylla i uppgifter om sig själv i rutan där det står proband. Sen fortsätter du med att fylla i namn och uppgifter om dina föräldrar osv.
Eller så tar du en utskrift och ger till någon lämplig släkting och ber att den personen fyller i det han eller hon kan.
Sen tar du och sparar det ifyllda pappret, så att det finns den dagen som du blir intresserad av släkten och dina förfäder.
Läs de sista raderna på det pappret:

" När de äldre släktingarna har gått bort, så är all deras kunskap borta. Ta vara på den så läge det går."

Alla släktforskare ställs nämligen inför detta dilemma när de släktforskar. Att de inte hann att fråga de äldre släktingarna allt som de skulle ha önskat. Därför uppmanar jag nu alla att besök era släktingar. Be dem skriva ner allt som de vet om deras anfäder. Eller be dem berätta och att du antecknar. Jag är övertygad om att alla någon gång i livet blir intresserade av sin bakgrund, sina anfäder osv. Då kommer du att glädjas över att du har detta papper med en första grund. En grund som sen kan ta dig vidare ner i kyrkoböckerna där du kommer att finna livsöden som chockerar och som kommer få dig att bli fast i släktforskningens magiska värld.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0